Leuke vakantiebestemmingen Europa stelletjes

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming in Europa die aantrekkelijk is voor stelletjes? Een vakantie met z’n tweeën moet aan andere eisen voldoen dan een gezinsvakantie. Vakanties voor stelletjes kenmerken zich over het algemeen door luxe en romantiek. De locatie speelt echter ook een belangrijke factor en kan een zekere meerwaarde vormen. Hieronder bespreken we de 6 leukste vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes.

Een stedentrip naar Praag

Praag ademt romantiek. De architectuur en prachtige parken brengen je vanzelf in een romantische stemming. Daarmee is Praag een uitstekende vakantiebestemming voor stelletjes. Je kunt samen lange wandelingen maken of Praag bezichtigen vanaf het water. Praag werd al diverse malen bekroond tot meest romantische stad van Europa.

Op vakantie naar Griekenland

Griekenland is met de prachtige stranden en heerlijke keuken een ideale vakantiebestemming voor stelletjes. Je kunt heerlijk genieten van de zon en de zee, maar er is op Griekenland ook veel te beleven op historisch en cultureel gebied. Sportieve stellen kunnen samen diverse sporten beoefenen of Griekenland verkennen op een quad.

Een citytrip naar Brugge

Dichter bij huis in ons buurland België is het romantische stadje Brugge te vinden. De stad wordt ’s avonds verlicht waardoor er als vanzelf een romantische sfeer ontstaat. Het toppunt van romantiek is een ritje in de paardenkoets. Natuurlijk kun je in Brugge ook heerlijk samen dineren om je vervolgens terug te trekken in een luxe hotelkamer.

Parijs – stad van de liefde

De stad van de liefde kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Samen wandelen langs de Seine, genieten van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren en heerlijk samenzijn op een Frans terras. Parijs kent veel luxe hotels waar je samen de nacht door kunt brengen. ’s Morgens geniet je natuurlijk van een heerlijk Frans ontbijt met croissants, confituur en verse jus d’orange.

Een reis naar Venetië

Zeg je romantiek, dan zeg je Venetië. Venetië staat van oudsher bekend om de romantische sfeer. Laat je samen rondvaren in een gondel en ontdek de bezienswaardigheden van Venetië vanaf het water. In Venetië kun je ook uitstekend genieten van een diner voor twee, een theaterbezoek en een schitterende accommodatie.

Een stedentrip naar Boedapest

Tot slot is Boedapest een echte aanrader voor stelletjes die binnen Europa op zoek zijn naar een vakantiebestemming. Het oude gedeelte van de stad kenmerkt zich door de sprookjesachtige architectuur die bijdraagt aan een romantische sfeer. Aan de andere kant van de stad vind je diverse uitgaansgelegenheden waar je samen kunt dansen. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de grote winkelcentra.

Kortom: Leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes zijn er in overvloed!