Goedkope vakantiebestemmingen Europa

Ben je op zoek naar een mooie vakantiebestemming in Europa, maar wil je niet te veel geld betalen? Met deze tips vind je gegarandeerd een vakantie die voldoet aan al jouw wensen en behoeftes voor een scherpe prijs!

Goedkope vakantiebestemmingen in Europa

Het ene land is duurder dan het andere land. Je kunt daarom al veel geld besparen door te kiezen voor een vakantiebestemming waar de prijzen laag liggen. Landen in Oost-Europa zoals Hongarije, Bulgarije, Polen, Roemenië en Servië staan bekend om de lage prijzen voor verblijf, eten en drinken. Vroeger hadden deze landen een slechte reputatie vanwege de lage levensstandaard, maar steeds meer mensen ontdekken de mooie natuur die deze landen te bieden hebben. Oost-Europa is een mooie vakantiebestemming om goedkoop naartoe op vakantie te gaan.

Goedkoop reizen

De manier waarop je naar een land afreist, is ook bepalend voor de prijs. Zo zal je over het algemeen goedkoper uit zijn wanneer je kiest voor een bus- of een treinreis. Scherpe aanbiedingen maken het echter ook mogelijk om per auto of vliegtuig een goedkope vakantie te maken. Het is vaak een kwestie van goed vergelijken en op het juiste moment boeken. Je hoeft dus niet altijd in te leveren op comfort wanneer je goedkoop van A naar B wilt reizen.

Goedkope vakanties

Wil je een vakantie boeken bij een reisorganisatie? Dan is het altijd lonend om verschillende organisaties met elkaar te vergelijken. De lengte en kwaliteit van een vakantie kunnen onderling sterk verschillen. Bepaal daarom altijd eerst wat je in een vakantie zoekt – de locatie, het verblijf en het vervoer – en begin daarna pas met vergelijken. Door te vergelijken vind je altijd de vakantie in Europa die je zoekt tegen de laagste prijs.

Boek op het juiste moment

Naast bovenstaande tips zijn er nog andere manieren waarop je een vakantie binnen Europa zo goedkoop mogelijk kunt houden. Zo is het altijd aan te raden om af te reizen naar een vakantiebestemming in het voor- of naseizoen. Voor vakanties in het hoogseizoen betaal je vrijwel altijd de hoofdprijs. Wie vroeg boekt kan bovendien gebruik maken van vroegboekkorting. Late boekers kunnen daarentegen profiteren van scherpe lastminutes. Wie laat boekt heeft meestal wel een beperkte keuze.

Besparen op de faciliteiten

Ten slotte kun je ook goedkoper reizen door te besparen op de faciliteiten. Zo kun je kiezen voor een goedkopere accommodatie en voor goedkoper transport. Wie elke dag zelf kookt is minder geld kwijt dan iemand die elke dag uit eten gaat. Vraag je echter wel af of het besparen op de reis niet ten kosten gaat van je vakantiegevoel. Iemand die graag back to basic gaat, kan helemaal in zijn element zijn in een tentje in the middle of nowhere, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Kies daarom altijd voor een vakantie waarvan jij gelukkig wordt.