Autovakantie Europa tips

Ontdek de vrijheid van een autovakantie door Europa! Onafhankelijk van openbaar vervoer ben je volledig vrij om jouw route en bestemming te bepalen. Hoe regel je een leuke autovakantie? Waar moet je aan denken en waar gaat de reis naartoe? We geven je een aantal tips om een autovakantie in Europa zo leuk mogelijk te maken.

Zelf regelen of uitbesteden?

Wie volledige vrijheid wil, kan de autovakantie in Europa van A tot Z zelf regelen. Veel mensen vinden het echter prettiger als de reis enigszins geregeld is. Er zijn diverse reisorganisaties die autovakanties en rondreizen aanbieden in een voordelig pakket. Zo weet je zeker dat je alle mooie plekken te zien krijgt en er aan het einde van de rit een hotelbed of een campingplaats beschikbaar is. Een autovakantie die je zelf regelt, kan je echter volledig aan jouw wensen laten voldoen. Bovendien kan je zelf beslissen of je ergens langer blijft of juist eerder vertrekt.

Autovakantie: aandachtspunten

Een autovakantie vraagt om een goede voorbereiding. Zo laat je de auto natuurlijk van tevoren nog een keer nakijken zodat deze in goede conditie is. Daarnaast moet je zorgen voor goede verzekeringen om schade onderweg te ondervangen. Zorg dat je belangrijke papieren en waardevolle items altijd bij je draagt, laat deze niet onbeheerd achter in de auto. Houd ook rekening met de verschillende regels die gelden bij autorijden in het buitenland.

Rijden in het buitenland

In sommige landen heb je een vignet nodig om te mogen rijden. Ook kunnen er tolwegen op je route liggen. Bereid dit soort zaken thuis alvast ruim op tijd voor. Een vignet kun je eenvoudig online aanvragen. Voor tolwegen kun je een tolbadge aanschaffen waarmee je automatisch kunt betalen. Het is echter goedkoper om aan de poort te betalen. Dit gaat het eenvoudigst met een creditcard, contant betalen is niet overal mogelijk. Verdiep je van tevoren in de verkeersregels, deze kunnen per land verschillen.

De mooiste autovakanties in Europa

De meest populaire vakantiebestemmingen met de auto zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Griekenland. Heb je echter weleens aan een autovakantie naar Noorwegen gedacht? Dit land dat bekend staat om het spectaculaire natuurschoon is ook prima met de auto te bereiken. En wat dacht je van Oost-Europa? Oost-Europese landen zijn goed te bereiken met de auto, staan garant voor een goedkope vakantie en bieden een ongekend mooie, vaak nog ongerepte natuur. De auto is ook een ideaal vervoersmiddel om een rondreis door een of meerdere landen in Europa te maken. Kortom: de mogelijkheden van autovakanties in Europa zijn eindeloos!